Havalandırma sistemlerinde mekanlara istenilen taze hava ihtiyacının sağlanmasında, sabit debide hava iletilmesinde veya egzost edilmesinde kullanılırlar. Motorlu tipleri, değişken debi ünitelerine benzer olarak, ünite üzerinde bir motorlu damper, debi sensörü, ve ilgili kontrol ekipmanlarından oluşur. Motor ve kontrol ünitesi tek gövde içerisinde olan modelleri vardır. Motorsuz tipleri ise, mekanik olarak kendi kontrolünü kendisi yaparak çalışan sabit debi ayar cihazlarıdır. Bu modeller herhangi bir elektrikli tahrik motoru gerektirmezler. Çok hassas olmayan +/-10 % oranında sabit debi kontrolü yaparlar. Motorlu olmadıkları için motorlu ve kontrol ünitesi olan tiplere göre daha ekonomiktirler. CAV terminal ünitelerinin galvaniz, AISI 304 - AISI 316 paslanmaz çelik veya plastik tipleri mevcuttur. Galvaniz ve paslanmaz tiplere, opsiyonel olarak termik / akustik cidar izolasyonlu ve çıkışta ilave susturucu ile ısıtıcı eklenebilir. CAV terminal üniteleri basınçtan bağımsız olarak çalışırlar, yani cihaz girişindeki basınç belirli aralıklar içerisinde değişse bile çıkışta daima belirlenen ve cihazın ayarlandığı miktarda debi vardır. Galvaniz tiplerde dikdörtgen kesitli modeller bulunmaktadır. CAV terminal ünitelerinin sızdırmaz damper ile kombinasyonlu tipleri hastane ve temiz oda uygulamalarında yaygın olarak kullanılmaktadır. CAV terminal üniteleri ile ilgili soru ve talepleriniz için firmamızı arayabilirsiniz.
Hava damperlerimiz özel haddelenmiş alüminyum profilden imal edilmiştir. Havalandırma sistemlerinde kanaldaki hava miktarını ayarlamak için kullanılırlar. Manuel kullanıldığı gibi motor takılarak da kullanılabilir. İsteğinize bağlı olarak eloksal veya elektrostatik toz fırın boya ile boyanabilirler. Damper kanatlarının hareketlerini kontrol eden çark mekanizmasının dişlileri sert pvc’den imal edilmiştir. Dişliler kanatlarda ki yuvalarına geçirildikten sonra damper şasesi üzerine monte edilirler. Dişli mekanizması rahat çalışacak ve yataklar aşınmayacak şekilde yataklama yapılmıştır. Altıgen veya sekizgen çelik transmisyon mili ile damper motorundan veya elden gelen güç dişlilere aktarılır ve damperin hareketi sağlanır. Hava damperleri ile ilgili soru ve talepleriniz için firmamızı arayabilirsiniz.
Alp hepa filtre kutuları, hepa filtrelerin işlevini eksiksiz yapabilmesi ve hepa filtreden çıkan havanın homojen olarak steril mekana dağılımının sağlanması amacıyla üretilmiş havalandırma ekipmanlarıdır. Vidalı sıkıştırma aparatlarıyla Alp hepa filtre kutularına hepa filtre montajını ve demontajını yapmak oldukça kolaydır. Alp hepa filtre kutuları ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri, laboratuvarlar, temiz odalar, gıda sanayin, kimya sanayi, elektronik sanayi, film ve ses sanayi gibi hijyenik havalandırma sistemlerinin kullanıldığı tüm alanlarda kullanılırlar. CNC teknolojisi ile DKP sacdan imal edilen Alp hepa filtre kutularının gövdeleri sızdırmaz kaynaklıdır. Conta yuvaları ise eksiz ve kaynaksızdır. Alp hepa filtre kutularının hava giriş yönleri üstten veya yandan dairesel olarak üretilmektedir. Talebiniz doğrultusunda kutu girişine sızdırmaz damper uygulaması yapılmaktadır. Alp hepa kutularının iç ve dış yüzeyleri RAL 7045 elektrostatik boya ile boyanmıştır. Talebinize bağlı olarak hepa kutusu hava girişlerine klape uygulanmaktadır. Klape boyutları hepa filtre kutusu boğaz çaplarına uygun olarak imal edilmektedir. Alp hepa kutularında standart olarak 68, 78, 152 ve 292 mm yüksekliğindeki yoğun pileli Alp hepa filtreleri kullanılmaktadır. Hepa filtre kutuları ile ilgili soru ve talepleriniz için firmamızı arayabilirsiniz.
Ameliyathane Tavan Üniteleri Alp laminar flow üniteleri paslanmaz çelik hava dağıtım kutusu, hepa filtreler, laminizatör olarak isimlendirilen transparan hava dağıtıcısı ve ameliyathane pendant lambası bağlantısından oluşur. Laminizatör ameliyat masasına doğru dikey bir hava akışı sağlar. Böylece hava akımı alanı içindeki mevcut partikül ve mikroorganizmalar ortamdan hemen uzaklaştırılarak ameliyat masası etrafında yüksek dereceli bir hava kalitesi sağlanır. Ameliyathaneler, ilaç endüstrisi, kimya endüstrisi, gıda üretimi, elektronik endüstrisi ve araştırma laboratuvarları gibi hassas uygulamalarda standartlarda belirtilen şartlara uygun bir havalandırma sistemi ancak laminar flow ünitelerinin kullanılması ile sağlanabilir. Laminar flow üfleme sistemleri havanın dağıtımı ve filtrelenmesindeki hijyenik havalandırma tekniği ve standartlarda belirtilen şartlara uygun gereksinimleri karşılar. Laminar flow ünitesi ameliyathane tavanında ameliyat masasının üstüne gelecek şekilde monte edilir. Ameliyathane hacimlerine gönderilmesi gereken minimum hava miktarı DIN 1964/4′ e göre 2400 m3/h olup bu miktarın en az %50’si taze hava olmak zorundadır. Laminizatör özel üretim tekstilden üretilir. Alüminyum çerçeve üzerine gerildikten sonra sabitlenen laminizatör plenum hücre içindeki yuvasına sabitlenmektedir. Laminizatörler hepa filtre değişimi veya periyodik bakım ve temizlik için kolayca sökülüp takılabilirler. Laminar air flow üniteleri ile ilgili soru ve talepleriniz için firmamızı arayabilirsiniz.
Plenum box Plenum box diğer ismiyle menfez kutusu, kare ve dikdörtgen menfezlerin montajında kullanılan ara havalandırma ekipmanıdır. Menfez kutusunun boğaz girişine yerleştirilen klape veya damper ile hava debisi ayarı yapılır. Menfez kutuları üfleme ve emiş kanallarında kullanılır. Alp menfez kutuları galvaniz sacdan izoleli veya izolesiz olarak iki ayrı modelde imal edilir. Hava girişi üstten veya yandan olabilir. Menfez kutuları havalandırma sistemlerinde havanın, difüzör veya menfezlerle homojen yönlendirilmesi amacıyla kullanılır. Genellikle asma tavan uygulamalarında kullanılır. Hava ayarı için menfez kutularına perforje sacdan klape takılabilir veya hava ayar damperi kullanılabilir. Difüzör veya menfezin kutuya montajı vida veya klipsle yapılabilir. Menfez kutusunun montajını rot veya askı aparatları ile yapmak mümkündür. Menfez kutuları ile ilgili soru ve talepleriniz için firmamızı arayabilirsiniz.
VAV terminal üniteleri, şartlandırılmış hava miktarını, aldığı komuta göre değiştirerek hava debisini ve buna bağlı olarak sıcaklık kontrolünü sağlarlar. VAV terminal üniteleri, damper, tahrik motoru, akış sensörü, ilgili kontrol ekipmanları ve ısıtıcı bölümlerinden oluşur. Isıtıcı ünitesi standart olmayıp, haricen temin edilmektedir. VAV terminal ünitesi termostattan aldığı veriler doğrultusunda şartlandırılmış hava debisini ayarlar. Yılın hemen her ayında soğutma gerektiren iç zonlarda ısıtıcısız olarak kullanılan VAV üniteleri, yazın soğutma kışın ise ısıtma gerektiren dış zonlarda ise ısıtıcılı olarak kullanılabilir. VAV terminal üniteleri, herhangi bir mekana gönderilen şartlandırılmış hava miktarını, termostattan ya da otomasyon sisteminden alacağı komuta göre değiştirerek sıcaklık kontrolü temin ederler. Tek kanallı VAV terminal üniteleri sistemde oluşturdukları çok küçük basınç kaybıyla, daha düşük fan gücü gereksinimine ihtiyaç duyarlar. VAV üniteleri kompakt biçimi ile asma tavanlı binalarda dahi kolaylıkla kullanılmaktadır. Ameliyathanelerde, yoğun bakım ünitelerinde, temiz odalarda ve modern binalarda sağlamış olduğu konfor nedeni ile yaygın olarak tercih edilmektedir. VAV terminal üniteleri ile ilgili soru ve talepleriniz için firmamızı arayabilirsiniz.